Idezia bij de Ondernemersacademie

11 oktober 2016 | Algemeen

De Ondernemersacademie stimuleert ondernemerschap binnen de provincie Groningen. Het betreft een samenwerkingsverband tussen drie ROC’s: het Noorderpoort, het Alfa-college en het ROC Menso Alting.

Idezia heeft als onderdeel van DTC mogen participeren in de ontwikkeling van de vernieuwde website met online portal van de Ondernemersacacemie. Als leuke verrassing is Annelies gevraagd als coach van een laatstejaarsstudent van een MBO opleiding. Gister heeft ze de nieuwe portal mogen presenteren aan alle coaches en studenten van dit jaar, waarin ze zichzelf dus direct als coach heeft voorgesteld.

De Ondernemersacademie Groningen wil het ondernemerschap binnen het MBO onderwijs in de provincie Groningen stimuleren. Het is bedoeld voor de leerlingen in het laatste leerjaar van een niveau 3 of 4 MBO opleiding die graag ondernemer willen worden. Er zijn trajecten van 9 maanden waarin de OAG ondersteuning biedt aan de leerlingen bij het opzetten van een eigen bedrijf. Hierin maakt het niet uit in welke branche dit is of welke opleiding wordt gedaan. Wel kan er elk jaar maar een selectieve groep studenten meedoen. Er zijn regelmatige contactmomenten tussen student en coach, maar er zijn ook workshops en netwerkbijeenkomsten.

De studenten worden zorgvuldig gematcht met de coaches en zo is Annelies gematcht met Kasia Nawrocka. Ze is erg gedreven om een eigen modelabel te beginnen. 7 Jaar geleden is ze vanuit Polen naar Nederland verhuisd en ze spreekt nu al vloeiend Nederlands. Annelies heeft hoge verwachtingen van Kasia!

Samenwerken?

We zouden graag met u kennismaken, om te zien wat we voor u kunnen betekenen.