Hoe werk je een goed idee uit?

16 december 2015 | Algemeen

Concept ontwikkeling Idezia

Veel mensen hebben een idee om een nieuw (online) product in de markt te zetten. Zie alleen al het aantal deelnemers van Het Beste Idee van Nederland. Met een idee alleen ben je er echter nog niet. Hoe zorg je dat jouw product ook daadwerkelijk in de markt komt? Is jouw product wel echt zo uniek? En is er ook echt markt voor?

Marktonderzoek

Om geen onnodig kosten en tijd te verspillen is het verstandig om eerst een marktonderzoek te doen. Dit helpt je om een realistischer beeld te krijgen van de verwachtingen, om zo betere keuzes te maken. Hier helpt Idezia bij. Een goed concept richt zich op de behoefte van de potentiële gebruiker/bezoeker en die van het bedrijf. Er zal een heldere boodschap moeten worden geformuleerd waaruit blijkt hoe een gebruiker/bezoeker beter wordt van jouw product. Pas dan beginnen we met de uitwerking van het product om deze vervolgens daadwerkelijk in de markt te zetten.

Website of webshop bouwen

De basis hiervoor is het bouwen van de website of webshop. Tijdens het bouwen van de website of webshop komen er nog allerlei strategische keuzes kijken die van fundamenteel belang zijn. Idezia denkt hier actief aan mee. Belangrijk is om de focus te houden op de kernwaarden van het product. Vaak wordt er onbewust vanuit het bedrijf gedacht waardoor belangrijke zaken over het hoofd worden gezien. Het is belangrijk om altijd vanuit het perspectief van de bezoeker te kijken.

Marketing

Wanneer de website of webshop online staat zal deze bekendheid moeten krijgen in de markt. Hiervoor is geen standaard budget voor aan te wijzen, dit is afhankelijk van meerdere zaken, zoals het product, de markt en het beschikbare budget. Tijdens het marktonderzoek wordt hier al rekening mee gehouden. Met online marketing, socal media en free publicity kun je vaak al een heel eind komen.

Wil je meer weten over conceptontwikkeling? Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Samenwerken?

We zouden graag met u kennismaken, om te zien wat we voor u kunnen betekenen.