Hoe voorkom je een Google penalty

16 juni 2015 | SEO

Zoekt jullie doelgroep online naar producten en diensten? Dan is het essentieel dat jullie website goed gevonden wordt in Google. Voor velen is de vindbaarheid en hoog scoren in Google alles bepalend voor hun businessmodel.

De laatste jaren is de kennis op het gebied van SEO gestegen ook de niet SEO specialisten kennen de basis regels. Echter zorg wel dat je up to date bent en weet wat je doet als je veel zelf wilt doen. Regelmatig horen en zien wij toepassingen die je beter niet kunt doen. Eigenlijk spreken we liever over wat je wel moet doen, maar deze tips willen we je niet onthouden. Want eenmaal een Google penalty betekent dat je verdwijnt uit de zoekresultaten of terecht komt op pagina 1000.

1. Sluit geen contracten af met zogeheten Link Farms

link farms not done voor seoGrote aantallen links inkopen om hogere pagerank te behalen werkt niet. Een link farm is een pagina die volstaat met links. Een link farm wordt niet gezien als een natuurlijk hulpmiddel om aan links te komen. Vaak gaan de links niet over de onderwerpen die voor jouw website relevant zijn, het wordt dan een irrelevante link.

Irrelevante links doen je website niet ten goede.

 

 

2. Verborgen teksten

hidden text not done seoWat ook echt niet meer kan zijn onzichtbare zoekwoorden. Bijvoorbeeld dat je onder aan je pagina in een wit lettertype op een witte achtergrond nog een paar zoekwoorden plaatst.

Het verbergen van tekst en links kwam een aantal jaar geleden zeer veel voor. Echter deze vorm van manipulatie werkt echt niet meer en Google herkent dit.

 

 

3. Zo veel mogelijk zoekwoorden

keywordsOp een pagina zo veel mogelijk zoekwoorden stoppen, zelfs zoekwoorden die niet eens passen bij de inhoud wordt je op afgestraft. Ga zorgvuldig om met de inhoud van je website. Vaak horen wij: “Ik heb alle belangrijke zoekwoorden op onze homepage geplaatst, omdat dit de belangrijkste pagina is” Natuurlijk niet heel raar bedacht, echter dit is niet de manier.

 

 

4. Duplicate content

duplicateMeerdere pagina’s of websites met dezelfde teksten worden streng afgestraft. Sterker nog meerdere pagina’s over hetzelfde onderwerp, maar gericht op een ander zoekwoord worden tegenwoordig al herkent en krijgen de stempel van manipulatie. Het is populair om veel websites op te zetten gericht op een sub onderwerp om veel verkeer aan te trekken. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn als je de regels van Google hanteert.

 

 

“Denk vanuit de bezoeker, niet vanuit Google”

Twijfel je of jouw website(s) geen gevaar is voor een Google penalty neem dan contact op. Vrijblijvend zullen wij jullie website bekijken en beoordelen of er de regels van Google niet worden overtreden.

Samenwerken?

We zouden graag met u kennismaken, om te zien wat we voor u kunnen betekenen.