SEO Specialist gezocht?

Zoekt u een SEO specialist voor uw website of webshop?
Voor het behalen van een betere vindbaarheid in Google helpen wij u graag.

SEO specialist gezocht

SEO Specialist Annelies Bos, Idezia – Het uiteindelijke doel van SEO stel ik graag centraal, namelijk: “meer conversies en meer omzet”. Het is dan ook belangrijk om niet alleen maar vindbaar te zijn op zo veel mogelijk woorden en hierdoor zo veel mogelijk bezoekers aan te trekken. Maar juist de energie/tijd/geld steken in het zoekgedrag van je doelgroep.

Ben je vindbaar op de zoekwoorden die jou doelgroep gebruikt, dan spreken we over bezoekers die veel dichter bij een conversie liggen. Je kunt dit zelf doortrekken naar onderscheid in zoekgedrag naar mate de doelgroep zich in welke fase van het koopproces bevindt.

Als je van plan bent om een SEO specialist in te schakelen dan zal deze er minimaal een paar uurtjes per maand aan besteden wil je echt resultaat zien. Er zijn bedrijven waarvan de online concurrentie nog summier is (al zijn deze bedrijven steeds zeldzamer), voor die bedrijven is SEO vrij makkelijk uit te voeren en vergt het geen aanpak van maanden tijd. Echter voor de bedrijven die wel echt online concurrenten kennen is een SEO strategie niet meer weg te denken wil je vindbaar zijn voor je doelgroep.

Waar begin ik elke SEO opdracht altijd mee?

Analyseren van zoekgedrag doelgroep

Als SEO specialist begin ik altijd met het analyseren van het zoekgedrag van de doelgroep. Wat zijn zeer waarschijnlijk de converterende zoekwoorden. Sommige bedrijven hebben hier zelf al enigszins inzicht in door een AdWords campagne, waarvan ik dan de resultaten analyseer.

Sluit de site aan op de zoekvraag van de doelgroep

Hoe ziet de website of webshop eruit. Sluit de site aan bij de zoekvraag van de doelgroep. Als SEO specialist kun je nog zo goed je werk doen en de vindbaarheid verbeteren onder de doelgroep, maar als de website niet aansluit bij de zoekvraag of niet gebruiksvriendelijk is, dan blijven de conversies sowieso achter.

Welk resultaat is in Google haalbaar

Er zijn zo veel SEO specialisten die gouden bergen beloven en het achteraf niet waar kunnen maken. Ik werk graag zo transparant mogelijk en geef op voorhand wat op korte dan wel lange termijn haalbaar is. Garanties kan geen één SEO specialist geven, Google blijft een dynamische omgeving die zijn eigen (deels onbekende) regels hanteert. Echter door kennis en ervaring is het mogelijk om een zo goed mogelijk advies te geven in wat haalbaar is en wat niet. En niet geheel onbelangrijk tegen welk budget.

Wanneer er duidelijke antwoorden zijn op deze vragen, dan kan er een SEO plan worden opgesteld. SEO begint met het bepalen van een slimme SEO-strategie.

Werkzaamheden SEO Specialist

Elke SEO opdracht is anders, echter de doorgaans werkzaamheden zijn:

Zoekwoordanalyse inclusief nulmeting

Het opstellen van een zoekwoordenlijst, waarbij we aangeven de mate van relevantie. Daarbij bekijken we hoeveel maandelijkse zoekopdrachten deze zoekwoorden hebben in Google. En om te bepalen wat de moeilijkheidsgraad is van deze zoekwoorden, bekijken we ook altijd de mate van concurrentie.

Optimalisatie rapport website

Analyse en verbetervoorstellen voor het verbeteren van de website. Hierin staat centraal “sluit de website aan bij de zoekvraag van de doelgroep”. Daarnaast doen we verbetervoorstellen op het gebied van conversie optimalisatie.

Technisch rapport website

De techniek van de website wordt ook onder de loep genomen, om te zien of een Google spider goed uw website kan spideren. Technische verbeterpunten kunnen uitgevoerd worden door ons of via uw eigen programmeur(s). Wij bieden dan ook ondersteuning aan uw programmeurs mocht dit nodig zijn.

Rapportage en optimalisatie

Maandelijks (of per kwartaal) sturen we een rapportage van de posities in Google. De werkzaamheden bestaan vervolgens uit het analyseren en aansturen van de resultaten. SEO is een continu proces, vooral de zoekwoorden waar veel concurrentie op is.

SEO Specialist

Wilt u dat ik eens vrijblijvend kijk naar de mogelijkheden voor SEO voor uw website of webshop? Stuur me dan even een mailtje: annelies@idezia.nl

 

Samenwerken?

We zouden graag met u kennismaken, om te zien wat we voor u kunnen betekenen.